Recorregut i tècnica de cursa

Distància lineal de 3.400 m. i desnivell 70 m.

De la Sortida al primer control (280 m)

Aquesta primera fita es troba en una unió de rases seques identificada pel número de control 67.

Sortint del triangle, seguin la carretera direcció est, travessareu una carretera per on s'acaba l'asfaltat. A uns 100 m. més enllà, trobareu una bifurcació de camins i a uns 20 m en la mateixa direcció, trobareu una rasa seca a mà dreta. Com què no és gens fàcil córrer per ella, buscareu un punt d'atac a la fita perpendicular al camí; Més o menys on comença la zona impenetrable, a l'esquerra del camí. Travesseu 30 m de bosc net "blanc del mapa" i trobareu la primera fita, allà plantada, en la unió de les dues rases. Sigueu honestos: des del camí havíeu vist la fita.

Ara cal fer 2 operacions que anireu repetint a totes les fites:

1) Verifiqueu que heu arribat al nº de control correcte. Nº 67

2) Marqueu la vostra tarja de control amb la pinça adjunta a la fita.

Del primer al segon control

Utilitzeu novament la brúixola per orientar el mapa. Torneu al camí principal, seguint l'altra rasa en direcció Nord Est, ja que córrer pel camí principal és més fàcil. Seguiu-lo en direcció Sud Est 80 m. 1r deixareu un camí a mà esquerra seguit d'una rasa i un altre camí a mà dreta. Si seguiu recte, a uns 130 m més enllà, trobareu un encreuament de camins. Aquest serà el punt d'atac a la 2ª fita: utilitzeu la brúixola per calcular la direcció des d'aquest encreuament fins a la fita 2 (80 m en línia recta), travesseu un camí i baixeu (travesseu dues corbes de nivell) fins arribar a un rierol. Abans d'arribar-hi trobareu la fita 2 a la soca d'un arbre.

Del segon al tercer control

En aquest cas fareu ús de la xarxa de camins per arribar a la fita, ja que la trajectòria directa porta a travessar zones amb molt de sotobosc. Partint del control nº 2, torneu a pujar fins al camí que havíeu deixat abans. El seguiu en direcció Est fins a arribar a la unió d'un camí més ample que ens porta en direcció Nord. El seguiu uns 300 m, vorejant la tanca de la parcel·la que queda a l'esquerra, fins a arribar a un camí que surt en angle, a mà dreta. Com que el bosc és poc penetrable, seguiu per aquest camí uns 300 m, fins la unió amb el camí que va cap al sud. Aquest serà el punt d'atac de la fita. Calculant el rumb amb la brúixola, travesseu el bosc en línia recta fins arribar a la fita 3.

Del tercer al quart control

Per descansar de la fita anterior, una fita "fàcil", però no oblideu estar SEMPRE concentrat: cal que comproveu que el mapa estigui correctament orientat, amb la brúixola, per evitar sortir en la direcció oposada. Retorneu al camí que portaveu en direcció SUD i seguiu-lo uns 150 m, observant la vegetació descobrireu a la vostra esquerra un petit aiguamoll (séc en aquesta època) i la fita 4, no visible des del camí, es troba en la seva banda Nord.

Del quart al cinquè control

Torneu a orientar el mapa per anar en la direcció correcta, i retorneu al camí que portava cap a la direcció Sud. El seguiu, deixant de banda un camí a mà dreta. Quan estigueu a l'encreuament de camins, El puntejat tot i que pren aquest el punt com punt d'atac a la fita utilitzant la brúixola. Seria millor seguir el camí direcció oest fins al pont. Baixeu al rierol i seguiu-lo direcció sud fina al segon meandre. Aquest serà el punt d'atac al control i amb la brúixola seguireu l'azimut d'accés a la fita. Travessareu sense gaires dificultats el rierol. En l'altre costat, al sud-oest del meandre, lleugerament a la dreta, veureu a la part alta, una depressió que forma una fondalada. Quins saltirons haureu de fer fins descobrir la fita que està al seu mig!

Del cinquè al sisè control

Si seguiu en línia recta, la densitat de la vegetació baixa alentirà la vostra marxa en les 3/4 parts del trajecte, de manera que, després de sortir de la fita 5 amb l'ajuda de la brúixola, agafareu el camí que us portarà cap a l'encreuament de amb sis camins . Dilema: camí Est o camí Sud ? camí Est : cap detall i penetració difícil; camí Sud : una rasa a mà dreta, amb color clar fins a la fita. Anem pel camí Sud; a uns 200 m, la rasa a mà dreta no és pas molt visible. Progressió llarga de 220 m, terreny ple d'herbes i sots. Us en penediu de la vostra decisió, però és massa tard per canviar. Finalment, descobriu la fita a la banda Oest d'un petit aiguamoll assecat.

Del sisè al setè control

Utilitzem la brúixola per retornar al camí. Aquesta sortida és difícil degut a la presència de sotobosc. La tanca a mà esquerra ens serveix com a referència per saber on estem. Que bé! allà està el camí! i l'agafem amb alegria. 230 m més enllà, travessem la carretera. 130 m més, i agafem el camí estret que queda a la nostra dreta. Després, la unió amb un camí a l'esquerra i un encreuament de camins, on segueixes pel de la dreta que porta directament (80 m) a una depressió ben visible amb la fita al mig.

Del setè al vuitè control

Sortim de la fita utilitzant la brúixola, únicament per arribar a la gran clariana. La passarem pel seu costat dret, i al final passarem un terraplè de terra i la fita 8 esta just al darrera.

Del vuitè al novè control

Sortim de la fita 8 utilitzant la brúixola. Aquesta vegada, les rases substituiran als camins, i si la vostra orientació és precisa, sortireu per una d'aquestes rases cap a una fondalada , al mig del qual es troba la fita 9.

Del novè al desè control

L'arribada no és pas lluny, però no perdeu els reflexes i la concentració. Utilitzeu la brúixola per retornar al camí principal. El seguiu, i un xic més enllà trobareu, ben visible, la gran depressió i la fita 10.

Del desè control a Meta

Encara falta un petit esforç per creuar la línia d'ARRIBADA. És necessària una darrera orientació somera abans de llançar-se pel tram encintat que us portarà directament a la pancarta d' ARRIBADA

Controlador d'arribada i tarja de control

Un cop travessada la meta, un membre de l'organització us agafarà la tarja de control. És el moment (ara o mai!) de comunicar-li eventuals errors al pinçar o d'emplaçament de fites (emplaçament no conforme amb el mapa o desaparició de les fites). Al mateix temps, un altre membre de l'organització registrarà el vostre temps d'arribada. Ara la tarja de control serà utilitzada per:

Validar la nostra cursa verificant que :

  • totes les fites (de l'1 a la 10) han estat pinçades;
  • que no hi ha cap error en les pinçades;
  • Per calcular el temps que heu trigat en completar el circuit.

Aquest temps s'apuntarà en la vostra tarja, però qualsevol error en les fites provocarà la desqualificació i us portarà al final de la classificació.

Curs d'iniciació a les curses d'orientació